Проект поста контролю гальмівної системи легкових автомобілів Hyundai Getz на міській СТО - Железняк, Вячеслав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технічний стан шин та коліс автомобіля в процесі експлуатації. Мета проекту – забезпечення працездатності коліс та шин легкових автомобілів концерну Renault, за рахунок своєчасного діагностування, технічного обслуговування та ремонту. Метод дослідження – загальні та емпіричні методи зі збору, аналізу та обробки даних. Виконано технологічний розрахунок СТО згідно завданню. Запропоновано загальне планування СТО. Спроектовано виробничий корпус і шиномонтажнє відділення. Розроблено технологію ремонту коліс та шин автомобілів. Складено технологічні інструкції з ремонту шин методами встановлювання грибків та джгутів, разбортування та балансування колеса на спеціалізованому стенді. Було проаналізовано і підібрано технологічне обладнання на дільницю. Розроблені заходи з охорони праці на виробництві. Проведена оцінена ефективність проектних рішень за питомими показниками.
Keywords: шини; вулканізація; технічне обслуговування; діагностика; сто; поточний ремонт; технологічне обладнання