Дослідження бокових навантажень автогрейдера середнього класу під час виконання технологічних операцій - Іщенко, Руслан Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Дипломна робота присвячена питання, які пов’язані із визначенням бокових сил, що пов’язані з курсовою стійкістю автогрейдера ДЗк-251 виробництва Крюковського вагонобудівного заводу. Проведено дисперсійний аналіз отриманих даних, визначено значущі фактори, які впливають на траєкторію руху за рахунок бокових навантажень. Знайдено бокові зміщення траєкторії руху машини, зроблені висновки, проаналізовано патенти які найкращим чином зменшать бокові зміщення. Обчислено економічний ефект від впровадження в машину системи стабілізації. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: бокові сили; курсова стійкість; автогрейдер; траєкторія