Технологія виконання та обробки результатів комплексу інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці автомобільної дороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка (км 7+650 – км 15+660) - Батилін, Станіслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз нормативно-правової бази і супровідних документів України щодо виконання комплексу робіт з геодезичного вишукування та обробки результатів; проведено топографо-геодезичне вивчення району, де будуть виконуватися роботи, та здійснено технічний аналіз об'єкта інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз функціональних можливостей геодезичного обладнання; створення опорної геодезичної мережі, координування і визначення висотного положення; аналіз функціоналу програмних комплексів для обробки геодезичних вишукувань; побудову цифрової моделі місцевості на проектованій автомобільній дорозі.
Keywords: геодезичні вишукування; геодезичне знімання; тахеомтр; ГНСС приймач; програмний комплекс; цифрова модель ситуації; цифрова модель рельєфу; цифрова модель місцевості