Дослідження процесу гальмування транспортного засобу з гідросиловим приводом - Дудолад, Максим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є підвищення ефективності гальмівних систем легкових транспортних засобів шляхом використання гідросилових гальмівних приводів. Об’єктом дослідження є робочий процес гідросилового гальмівного приводу транспортного засобу. Предметом дослідження є визначення показників гідросилового гальмівного приводу транспортного засобу. В першому розділі виконано аналіз нормативних і конструктивних вимог до гальмівного управління легкових транспортних засобів. Ретельно розглянуто конструктивні і функціональні схеми гідроcилових гальмівних приводів. В другому розділі побудована конструктивна схема гідросилового гальмівного привод транспортного засобу і виконано визначення його основних параметрів. В третьому розділі представлені результати аналітичного дослідження визначення основних параметрів вузлів і компонентів гідросилового гальмівного приводу транспортного засобу.
Keywords: транспортний засоб; гальмівне управління; гідроcиловий гальмівний привід; конструктивна схема; гальмівний кран; динаміка гідросилового гальмівного приводу