Формування права власності на земельну ділянку, надану для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, яка розташована по вул. Першотравнева, 69 в с. Мале Ладижине Полтавського району Полтавської області, та її оціночні показники - Корж, Тетяна Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Процес переходу земельної ділянки у спадщину включає в себе кілька важливих етапів та дій, що потребують уважного та відповідального підходу. Після смерті власника земельної ділянки виникає потреба у передачі цієї власності його спадкоємцям. У процесі передачі земельної ділянки у спадок необхідно забезпечити відповідність усіх документів вимогам законодавства та правильно оформити їх. Завершальним етапом процесу є отримання спадкоємцями документів, що підтверджують їхнє право власності на земельну ділянку. Тільки після цього правові відносини будуть відповідати всім вимогам законодавства, а спадкоємці зможуть володіти та використовувати спадкову земельну ділянку у відповідності до своїх потреб та бажань. Геодезичні роботи включають: створення опорних та зйомочних геодезичних мереж; виконавчу (контрольну) зйомку закінчених будівництвом об’єктів, інженерних мереж (комунікацій); встановлення або уточнення в процесі геодезичної зйомки меж земельних ділянок; камеральну обробку зйомки. Землевпорядні роботи охоплюють: розробку технічної документації із землеустрою, яка містить пояснювальну записку, технічне завдання, затверджене замовником, кадастрові плани на земельну ділянку, матеріали польових геодезичних робіт, відомості про встановлені межові знаки на межі поділу, перелік обмежень та обтяжень прав на земельну ділянку; документи затвердження технічної документації власником (розпорядником) земельної ділянки. Кадастрові роботи передбачають внесення даних по земельній ділянці в державний земельний кадастр з присвоєнням кадастрового номера земельній ділянці та надання витягу з державного земельного кадастру на зазначену земельну ділянку.
Keywords: земельна ділянка; надана для будівництва та обслуговування житлового будинку; господарських будівель та споруд; право власності; нормативна грошова оцінка; експертна грошова оцінка