Аналіз впливу параметрів електроіскрового легування на структурний стан алітованих поверхонь - Гапонова, О. П.; Охріменко, В. О.; Тарельник, Н. В.; Haponova, Oksana; Okhrimenko, Viktor; Tarelnyk, Nataliia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі досліджено вплив режимів електроіскрового легування на параметри алітованих покриттів. Технологія алітування стальних поверхонь складається з двох етапів. Енергію розряду та продуктивність вибирали таку, за якою шорсткість поверхні зменшується в 4 рази. Металографічні дослідження продемонстрували, що покриття складається із «білого» шару, дифузійної зони й основного металу. У процесі використання пасти з алюмінієвою пудрою відбувається збільшення як товщини «білого» шару, так і його мікротвердості. В обох варіантах другого етапу досягнута суцільність покриття на рівні 100 %.
Analysis of the influence of electrospark alloying parameters on the structural state of alloyed surfaces
Keywords: електроіскрове легування; алітування; поверхневий шар; шорсткість; суцільність покриття; electrospark alloying; alitation; surface layer; roughness; integrity of the coating; 621.9.048; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.66