Дослідження змін експлуатаційних властивостей у часі на прикладі автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський - Мірошниченко, Віктор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі виконаний аналіз світових та вітчизняних досліджень щодо переваг та недоліків методів та принципів оцінки міцності та рівності дорожнього покриття, виконано всебічну оцінку впливу стану покриття за рівністю на автомобіль, водія, пасажирів, вантаж, динамічне навантаження на конструкцію дороги тощо. Проведено оцінку транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на прикладі автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський та виконано прогнозування працездатності конструкції дороги у часі.
Keywords: aвтомобільна дорога; колійність; повздовжня рівність; поперечна рівність; критерій оцінки; дорожні покриття