Шляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємства - Коханець, Владислав Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – товариство з обмеженою відповідальністю «Стройліт». Метою роботи є оцінка інвестиційної привабливості підприємства та розробка напрямів щодо її підвищення. Метод дослідження – методи аналізу та синтезу, групування і узагальнення, порівняльний аналіз, графічний метод, методи статистичного та економічного аналізу, експертні оцінки. Теоретична значущість виконаного дослідження полягає в узагальненні наявної інформації щодо економічної сутності інвестиційної привабливості, запропоновано власне визначення цього поняття, визначено основні чинники, які впливають не тільки на внутрішнє середовище підприємства, а й зовнішнє, обґрунтовано використання індикаторного підходу до оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Практична значущість виконаного дослідження полягає в розробці положень і рекомендацій методичного характеру, що дають змогу здійснити оцінку інвестиційної привабливості підприємств. Розроблена методика оцінки інвестиційної привабливості підприємств може бути використана вітчизняними та іноземними інвесторами, менеджерами та керівниками підприємств, органами державної влади, науковцями, викладачами та студентами.
Keywords: інвестиції; оцінка; інвестиційна привабливість; фактори інвестиційної привабливості; підприємство