Підвищення ефективності використання трудових ресурсів підприємства - Менжун, Юлія Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі вирішені такі завдання: уточнені основні теоретичні поняття і фактори впливу використання, проаналізовано рівень продуктивності праці, досліджено вплив факторів на процеси підвищення ефективності, оптимізована ефективність управління, розроблений алгоритм стимулювання та розроблені практичні рекомендації щодо підвищення ефективності використання трудових ресурсів підприємства. Ці заходи сприятимуть вирішенню поставлених задач. Після проведення оцінки, виділені основні недоліки ефективності використання персоналу. На основі проведених досліджень було удосконалено оцінку персоналу при формуванні його кількості і складу. Також удосконалено систему моніторингу оцінки, стимулювання і підвищення ефективності використання персоналу підприємства.
Keywords: трудові ресурси; персонал; ефективність використання; моніторинг; розподіл відповідальності