Пристрій обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах - Кашкевич, Світлана Олександрівна; Шишацький, Андрій Володимирович; Неронов, Сергій Миколайович; Плєхова, Ганна Анатоліївна; Єфименко, Олександр Володимирович; Шевченко, Вікторія Олександрівна; Попова, Анжела Володимірівна; Шаронова, Наталія Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Пристрій обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах містить передавальну частину пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах, що реалізована на базі передавача засобу ультракороткохвильового радіозв'язку, та приймальну частину пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах, що реалізована на базі приймача засобу ультракороткохвильового радіозв'язку. При цьому передавальна частина пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах, що реалізована на базі передавача засобу ультракороткохвильового радіозв'язку, та приймальна частина пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах, що реалізована на базі приймача засобу ультракороткохвильового радіозв'язку, з'єднані між собою послідовно. При цьому до складу пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах додатково введено блок нейро-нечіткого прийняття рішень, який реалізований на базі персональної електронно-обчислювальної машини. Приймальна частина пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах, що реалізована на базі приймача засобу ультракороткохвильового радіозв'язку, з'єднана послідовно з входом блока нейро-нечіткого прийняття рішень, який реалізований на базі персональної електронно-обчислювальної машини. А вихід блока нейро-нечіткого прийняття рішень, який реалізований на базі персональної електронно-обчислювальної машини, з'єднано з входом передавальної частини пристрою обробки різнотипних даних в геоінформаційних системах, що реалізована на базі передавача засобу ультракороткохвильового радіозв'язку.
Keywords: геоінформаційні системи; ультракороткохвильовий радіозв'язк