Вплив комбінованої деформації та передрекристалізаційної термічної обробки на субструктуру і твердість сталей 40х та 12х13 - Дубовий, О. М.; Макруха, Т. О.; Дубовой, А. Н.; Макруха, Т. А.; Dubovyi, A. N.; Makruha, T. A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
В роботі досліджено вплив деформації та наступної передрекристалізаційної термічної обробки на субструктуру і твердість конструкційних легованих сталей 40Х та 12Х13. Встановлено можливість отримання термічної стабілізації полігонізаційної субструктури комбіновано деформованих сталей.
Влияние комбинированной деформации и предрекристаллизационной термической обработки на субструктуру и твердость сталей 40х и 12х13
The influence of the combined deformation and prerecrystallization heat treat-ment on the substructure and hardness of steels 40x and 12x13
Keywords: комбіноване деформування; передрекристалізаційна термічна обробка; термічна стабілізація; полігонізаційна субструктура; леговані сталі; комбинированное деформирование; предрекристаллизационная термическая обра-ботка; термическая стабилизация; полигонизационная субструктура; легированные стали; сombined deformation; prerecrystallization heat treatment; thermal stability; poligonization substructure; alloyed steels; 67.017