Проєктування планетарної передачі самохідного шасі СШ-26 - Рябисько, Владислав Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Робота містить розрахунки, що стосуються геометрії та міцності зубчастих коліс, вибору матеріалів, аналізу ККД та моментів інерції. Також розглядаються конструктивні особливості та способи підвищення довговічності передачі при високих експлуатаційних навантаженнях. Проектування планетарного механізму включає деталізовані розрахунки для забезпечення надійності передачі крутного моменту і високої ефективності при компактних розмірах конструкції. Зокрема, наводяться рішення щодо вибору кількості та геометрії сателітів, аналізується навантаження на елементи механізму, а також виконані розрахунки пружинного гальма-зупинки для забезпечення безпеки та ефективності гальмування в заданих умовах експлуатації. У результаті, робота спрямована на забезпечення надійності та довговічності конструкції, що особливо важливо для самохідних шасі, які застосовуються в умовах високого навантаження.
Keywords: водила; гальмо-зупинка; епіцикл; ефективність; інерція; момент; передача; планетарна; трансмісія