Вимірювальна система для моніторингу просторової деформації прогонових будов мостів та шляхопроводів - Левтеров, А. І.; Levterov, A. I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто методи та пристрої для вимірювання просторової деформації прогонових будов мостів та шляхопроводів із застосуванням оптичних лазерних систем, що розгортаються, для вимірювання поздовжньої деформації прогонових будов та ультразвукового датчика для вимірювання поперечної деформації.
Measuring system for monitoring the polydimensional deformation of superstructures of bridges and over-bridges
Keywords: просторова деформація; прогонова будова; міст; шляхопровід; оптична система; що розгортається; лазер; коліматор; фотоприймач; кроковий двигун; ультразвуковий датчик; spatial deformation; superstructures; cities; overpass; optical system; laser; collimator; photodetector; stepping motor; ultrasonic sensor; 624.2/8:69.058.2:681.786; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.7