Металева незнімна опалубка для бетонування консолі монолітної накладної плити залізобетонних мостів - Кіслов, Олександр Григорович; Більченко, Анатолій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Металева незнімна опалубка для бетонування консолі монолітної накладної плити залізобетонних мостів, оснащена стержньовою системою з арматурних стояків і тяжів, з’єднаних між собою в монтажному вузлі. Як зовнішню нижню арматуру консолі застосовано конструктивний елемент незнімної опалубки - металевий лист. Стержньову систему виконано зрізною.