Автомобільний двигун потужністю 60 кВт на базі двигуна 4Ч 7,5/7,35 - Кондратенко, Володимир Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – автомобільний двигун. Мета проекту – розробка автомобільного двигуна потужністю 60 кВт на базі двигуна МеМЗ-307. Обґрунтовано конструктивні та режимні параметри двигуна. Виконано розрахунки робочого процесу, динаміки КШМ, міцності шатунно-поршневої групи. Проведено економічне обґрунтування проекту. Проаналізовано питання охорони праці та навколишнього середовища. В проекті розглянуто можливості збільшення ступеню стиснення проектованого двигуна.
Keywords: двигун; робочий процес; примусове запалювання; конструкція; системи двигуна; динаміка; поршень; шатун; міцність; ступінь стиснення; техніко-економічні показники