Підвищення безпеки руху пішоходів на ділянці бульвару Вацлава Гавела в районі буд. 40-А у м. Київ - Носов, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт: процес дорожнього руху на ділянці бульвару Вацлава Гавела у м. Київ. Мета роботи: підвищення безпеки руху пішоходів на ділянці бульвару Вацлава Гавела в районі буд. 40-А у м. Київ. Методи дослідження: натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків, аналітичний, імітаційне моделювання. Отримані результати: проведено аналіз методів організації дорожнього руху; визначено загальну тенденцію зміни рівня аварійності на вулично-дорожній мережі; представлено результати обстежень параметрів дорожнього руху і дорожніх умов на досліджуваній ділянці; розроблено заходи з удосконалення організації дорожнього руху; оцінено можливий вплив запропонованих заходів на процес руху на досліджуваній ділянці. Ступінь впровадження: розроблені заходи застосовувати для підвищення безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста Київ.
Keywords: автомобіль; дорожній рух; пішохідний перехід; світлофорне регулювання; транспортний потік