Проектування капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Н-07 Київ – Суми – Юнаківка (на м. Курськ) на ділянці км 7+111 – км 15+411 у Київській області. - Захарченко, Артем Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – заходи з проєктування капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Н-07 Київ – Суми – Юнаківка (на м. Курськ) на ділянці км 7+111 – км 15+411 у Київській області. Мета роботи – розробка проєктних рішень з капітального ремонту автомобільної дороги, які будуть відповідати всім нормативним документам та підвищувати безпеку руху на дорозі. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою та застосування методів автоматизованого проектування. Галуззю використання є проєктні рішення, які можна використовувати для проектів капітального ремонту автомобільних доріг. В результаті розробки дипломної роботи виконано: загальна характеристика об’єкту проєктування; розглянуті технології та принципи автоматизованого проектування ремонтних робіт, проєктування поздовжнього і поперечного профілів, проєктування нового дорожнього одягу та підсилення дорожнього одягу, проектування штучних споруд проектування організації дорожнього руху, проектування облаштування дороги, розглянути питання охорони навколишнього середовища та визначення класу наслідків від ремонту.
Keywords: автомобільна дорога; ремонтні заходи; дорожній одяг; поздовжній профіль; план траси; поперечний профіль; обстановка дороги; система автоматизованого проектування