Методологія наукових досліджень : навчальний посібник для студентів спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент» - Бабайлов, В. К.; Пахомова, Л. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Необхідність у перевиданні навчального посібника «Методологія наукових досліджень» обумовлена змінами, які виникли у методологічних засобах дослідження в останні рокі. На відміну від першого видання уточнено, що такі найважливіші рівні фундаментального знання, як ідея, гіпотеза, концепція, теорія, основна теорія, наука є не методики, а методології; більш коректно доведений зв’язок всезагальної методології і всезагальних методик дослідження; акцентовано увагу на тому, що всезагальна методологія дослідження і діалектика тотожні поняття. Представлений матеріал оновленого навчального посібника буде сприяти підвищенню ефективності засвоєння методології як студентамі, аспирантами, викладачами вищих навчальних закладів, так і менеджерами підприємств, і усіма, хто стикається з проблемами наукового, експериментального і прикладного досліджень.
Keywords: методологія; дослідження; менеджмент; економіка підприємства; стратегія; 001.891(075.8)