Способи зменшення впливу на навколишнє середовище аграрних підприємств (на прикладі птахофабрики) - Жека, Артем Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі проведено аналіз стану галузі птахівництва в Україні та світі, основні негативні впливи підприємств птахівництва на навколишнє середовище та способи зменшення негативних впдивві, проаналізована діяльність ТДВ «Кременчуцька птахофабрика», кількість посліду, що утворюється. Запропонована вдосконалена схема компостування посліду з отриманням ефективного добрива.
Keywords: птахівництво; послід; відходи; утилізація; метан; компостування; добрива