Організаційно-методичні аспекти обліку розрахунків з покупцями на підприємстві - Христенко, Анастасія Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Досліджено сутність, значення, форми розрахунків з покупцями, надано визнання та характеристики зобов’язань з покупцями, розглянуто організаційно-методичні аспекти обліку розрахункових операцій підприємства, оцінено нормативну базу обліку та аналізу розрахунків з покупцями, досліджено організацію первинного обліку розрахунків з покупцями, окреслено організацію синтетичного і аналітичного обліку розрахунків з покупцями, досліджено облікову політику з питань обліку розрахунків з покупцями та запропоновано щляхи їх удосконалення.
Keywords: розрахунки з покупцями; первинні документи; синтетичний облік; аналітичний облік; інвентаризація; аудит