Аналіз основних трендів розвитку ринку готельних послуг - Погасій, С. О.; Краснокутська, Ю. В.; Нікітіна, І. В.; Погасий, С. А.; Краснокутская, Ю. В.; Никитина, И. В.; Pohasii, S.; Krasnokutska, Iu.; Nikitina, І. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Мета дослідження є дослідження закордонного досвіду розвитку індустрії гостинності, а також вивчення системи факторів, що визначають розвиток ринку готельних послуг на основі вивчення тенденцій та проблем 189 його розвитку. Методика дослідження. Використано методи порівняння та аналогій при виявленні основних трендів розвитку готельного господарства. Аналіз тенденцій розвитку галузі показав, що її ефективність значною мірою залежить від зовнішніх чинників функціонування галузі. Було узагальнено основні напрямки реалізації заходів для успішного розвитку готельної індустрії України. Результати дослідження. Виявлено проблеми розвитку готельного господарства, а також існуючі обмеження в залежності від рівня їх впливу на функціонування галузі. Розроблена низка заходів для успішного розвитку готельного господарства України. Наукова новизна. Запропоновано заходи для успішного розвитку готельного господарства України: удосконалення нормативно-правової бази у відповідності до міжнародних вимог до засобів розміщення, формування регіональних програм розвитку готелів, розвиток туристської інфраструктури, формування гнучкої системи стимулювання розвитку готельного бізнесу, посилення ролі саморегулювання в сфері готельного господарства, створення можливостей для будівництва та роботи малих готелів, створення сприятливих умов для залучення інвестицій, що дозволить підвищити конкурентоспроможність готельного господарства України на міжнародному ринку готельних послуг. Практична значущість полягає у можливості використання вітчизняними підприємствами сфери готельно-ресторанного бізнесу провідного закордонного досвіду функціонування підприємств готельного господарства та впровадження інновацій в їх діяльність.
Анализ основных трендов развития рынка гостиничных услуг
The analysis of the main trends of the development of hotel services market
Keywords: готельне господарство; тенденції розвитку; ринок готельних послуг; гостиничное хозяйство; тенденции развития; рынок гостиничных услуг; hotel industry; trends of development; hotel services market; 338.46:640.4; 10.30977/PPB.2226-8820.2019.23.0.180