Вибір раціональної схеми доставки палива в Україну - Плошенко, Микола Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі було розглянуто науково-прикладну задачу підвищення ефективності системи доставки палива в Україну на основі встановлених закономірностей їх розподілення по основним торговим напрямкам. Важливою умовою точності прогнозу є розробка правильної моделі та вибір найбільш значимих факторів, що визначають закономірності зміни вантажних потоків.
Keywords: Імпорт палива; транспортно-технологічна схема; взаємодія видів транспорту; витрати та прибуток