Розробка системи керування попереднього підігріву транспортних засобів - Гіріч, Альфред Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: розробка системи попереднього підігріву двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ) і салону автомобіля з метою покращення зручності користування та збільшення моторесурсу. Об’єкт роботи: створення системи контролю температури свічок накалювання. Предмет роботи: таймер попереднього підігріву. Проведений аналіз можливостей попереднього підігріву двигуна внутрішнього згоряння ДВЗ автомобіля. Проведено огляд існуючих методів попереднього підігріву автомобіля, розроблених вітчизняними й закордонними фірмами. Обґрунтовано застосування системи попереднього підігріву ДВЗ для підвищення його моторесурсу та зручності користування автомобілем. Результати дипломної роботи бакалавра можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: автомобіль; попередній підігрів; енергозберігання; мікропроцесорна система; комфортність користування