Електропневматична система керування зчепленням - Богомолов, Віктор Олександрович; Леонтьєв, Дмитро Миколайович; Михалевич, Микола Григорович; Клименко, Валерiй Iванович; Ярита, Олександр Олександрович; Савченко, Євген Лукич; Рябуха, Юлiя Олександрiвна (My University, 2018)
Електропневматична система керування зчепленням транспортного засобу містить електронний блок керування, силовий циліндр вмикання/вимикання зчеплення, датчик положення, який фіксує сигнал переміщення поршня в циліндрі вмикання/вимикання зчеплення та передає його до електронного блока керування, електропневматичні клапани керування тиском у циліндрі вмикання/вимикання зчеплення, які керуються електронним блоком, педаль з датчиком положення, сигнал від якого передається до електронного блока. При цьому поршень керується трьома електропневматичними клапанами з невеликою швидкодією (впускним, випускним та впускним/випускним), які встановлено так, що впускний/випускний клапан розміщено послідовно з паралельно розташованими впускним та випускним електропневматичними клапанами.
Keywords: Автотранспортные средства; Автотранспортнi засоби