Проєктування та розробка вебзастосунку для управління особистими фінансами на основі сучасних фреймворків - Стефанців, Артем Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес проєктування та розробки вебзастосунку для управління особистими фінансами з використанням сучасних інструментів аналітики, візуалізації та автоматизованої обробки даних. Мета роботи – створення інтерактивного вебзастосунку, який забезпечує ведення обліку доходів і витрат, формування аналітичних звітів, візуалізацію фінансових показників та зручну взаємодію користувача із системою. У роботі проведено аналіз існуючих рішень у сфері управління фінансами, визначено їхні сильні та слабкі сторони, а також сформовано вимоги до вебзастосунку нового типу. Для реалізації програмної частини використано технологічний стек на основі мови Python, бібліотек Dash і Plotly для побудови інтерфейсу та візуалізації, а також SQLAlchemy ORM для моделювання та зберігання фінансових даних у базі SQLite. Розроблено структуру бази даних, логіку взаємодії користувача із системою, механізми автентифікації та модулі аналітичної обробки даних. Результатом роботи є повністю функціональний вебзастосунок, що дозволяє користувачеві переглядати та фільтрувати транзакції, аналізувати структуру витрат, відслідковувати динаміку балансу, працювати з бюджетами, а також отримувати прогнозні дані на основі історичних показників.
Keywords: вебзастосунок; особисті фінанси; аналітика; дані; Python; DASH; ORM; візуалізація