Модернізація універсального снігоприбирального обладнання на автомобілі Foton AC 3089 - Проскурін, Євген Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – снігоприбиральне обладнання на автомобілі FOTON AC 3089. Мета роботи – проектування снігоприбирального обладнання на автосамоскиді FOTON AC 3089. Метод дослідження – аналітично-графічний. Кваліфікаційна робота бакалавра присвячено рішенню актуальної проблеми підвищення ефективності роботи снігоприбиральної машини. Досягнення цієї мети виконується за рахунок вдосконалення роботи снігоприбиральної машини. У роботі зроблено оцінку економічної ефективності отриманих рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого обладнання. До основних пристроїв, які розроблялися в проекті, зроблене деталювання. Проектована машина має універсальне обладнання, що дозволяє виконувати прибирання свіжого снігу, що випав товщиною до 0.2 м. Виконані конструктивні розробки забезпечують підвищити коефіцієнт використання автосамоскидів. Внаслідок цього зростає ефективність роботи машини.
Keywords: снігоприбиральна машина; плуг; тяговий розрахунок; міцність; заходи з охорони праці