Підвищення ефективності програмованої обробки переривчастих поверхонь виробів застосуванням нелінійних функцій управління приводами подач - Прибилов, Денис Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Виконано аналіз науково-технологічної проблеми, розроблені математична модель для визначення ефективних функцій для алгоритмів управління приводами подач під час обробки переривчастих поверхонь виробів. На основі розроблених математичних моделей встановлено, що для алгоритмів управління приводами подач для обробки переривчастих поверхонь виробів найбільшу ефективність мають функції, у яких відсутня точка переключення, а швидкість наростання пружності достатня для компенсації втрат продуктивності.
Keywords: верстат з ЧПУ; функція управління; привод подач; пружність; продуктивність; програмована обробка; ефективність; технологічний інжиніринг