Розробка малогабаритного устаткування для буріння свердловин в обмеженому просторі - Ковалевський, Дмитро Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності буріння свердловин в обмеженому просторі за рахунок використання малогабаритної гідрофікованої установки для буріння. Проведено аналіз інформаційних джерел по темі роботи. Розраховані параметри і розроблено конструкцію малогабаритної устаткування для буріння свердловин. Проведені техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: бурова установка; свердловина; бурова голівка; шнек; міцність; буріння грунту; охорона праці; надзвичайна ситуація