Результати експериментальних досліджень процесу формування залізобетонних виробів методом центрифугування - Блажко, Володимир Володимирович; Лебедєв, Павло Миколайович; Саєнко, Леонід Волдимирович; Григорків, Олексій Борисович; Blazhko, Volodymyr; Lebedev, Pavlo; Sayenko, Leonid; Hryhorkiv, Oleksiy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуто методику проведення експериментального дослідження процесу формування залізобетонних виробів. Визначені та проаналізовані основні фактори, що впливають на показники якості виробу, що формується. На підставі проведеного активного та фактор ного експерименту створено рівняння регресії, отримано графічні залежності впливу цих факторів на процес, визначені раціональні параметри процесу центрифугування, які є визначальними для виготовлення залізобетонних виробів методом центрифугування. Під час оброблення даних лабораторного експерименту розроблено рекомендації щодо оптимізації робочих параметрів промислового обладнання для формування залізобетонних виробів методом центрифугування.
Results of experimental research of the process of forming reinforced concrete products by the centrifugation method
Keywords: центрифугування; залізобетон; механічне обладнання; робочі параметри; експеримент; залежність; відцентрова сила; фактори; частота обертання; centrifugation; reinforced concrete; mechanical equipment; operating parameters; factors; experiment; dependence; centrifugal force; rotation frequency; 666.983; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.46