Застосування ГІС-технологій при створенні проекту землеустрою щодо управління земельними ресурсами на прикладі с. Городецьке Черкаської області - Рожко, Наталія Павлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – землі в межах с. Городецьке Черкаської області. Предмет дослідження – методи та технологія створення схеми управління земельними ресурсами в межах с. Городецьке Черкаської області. Мета роботи – розробка схеми сучасного використання земель за допомогою програмного комплексу ArcGIS для управління земельними ресурсами на території с. Городецьке Черкаської області. В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз нормативно-правової бази у сфері управління земельними ресурсами та землевпорядних вишукувань; аналіз сучасного стану програмного забезпечення та ГІС-технологій для управління земельними ресурсами; опис території виконання робіт; визначення меж с. Городецьке Черкаської області; створення ортофотоплану та цифрової моделі рел’єфу (ЦМР); розробка схеми сучасного використання земель за допомогою програмного комплексу ArcGIS.
Keywords: планово-висотне обґрунтування; безпілотні літальні апарати; аерофотознімання; ортофотоплан; цифрова модель рельєфу; управління земельними ресурсами; геоінформаційні системи