Розробка заходів із забезпечення ефективності перевезення вантажів підприємств експрес-доставки - Муська, Яніна Павлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності процесу перевезення вантажів підприємства експрес-доставки. Об’єкт дослідження – процес перевезення вантажів підприємства експрес-доставки. На підставі аналізу літературних та Інтернет-джерел визначені особливості організації існуючих підприємств експрес-доставки. Розглянуто сучасні підход і методи підвищення ефективності перевезення вантажів. Представлено методику підвищення ефективності процесу перевезення вантажів підприємства експрес-доставки, за рахунок зменшення витрат на перевезення. Наведені теоретичні дослідження проблеми, що розглядається, а саме методика розробки розвізних маршрутів для доставки поштових товарів у відділення компанії «Нова Пошта» у м. Харків. Інформація щодо впроваження: результати роботи можуть бути впроваджені на підприємствах експрес-доставки та підприємствах, що займаються перевезенням дрібнопартійних вантажів терміналах, де є необхідність організації розвізних маршрутів.
Keywords: вантажні перевезення; маршрут вантажних перевезень; ефективність вантажних перевезень; автомобільний транспорт