Функціонування дослідницьких інфраструктур в Україні: стратегічні орієнтири державної політики цифровізації інноваційної діяльності та формування людського капіталу - Павлютін, Юрій Миколайович; Pavliutin, Yurii (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
В тезах розглянуті окремі правові аспекти відображення питань функціонування дослідницьких інфраструктур у стратегічних напрямах реалізації державної політики цифровізації інноваційної діяльності та відтворення людського капіталу. Проаналізовані положення документів стратегічного планування у сферах людського розвитку, як напряму забезпечення національної безпеки України та цифрового розвитку інноваційної діяльності. Зроблено висновок щодо важливості висококваліфікованих людських ресурсів для підтримки науково-дослідницького та інноваційного потенціалу та конкурентоспроможності національної економіки, а також для забезпечення ефективного цифрового розвитку інноваційної діяльності, що детермінує необхідність формування цілісної системи дослідницької інфраструктури.
Functioning of research infrastructures in Ukraine: strategic guidelines of state policy for digitalization of innovative activities and formation of human capital
Keywords: державна політика; дослідницька інфраструктура; інноваційна діяльність; людський капітал; правове регулювання; цифровізація; public policy; research infrastructure; innovation; human capital; legal regulation; digitalization; 10.37772/978-617-7806-65-2