Розробка інформаційної системи ТО автомобілів за енергетичними параметрами - Іваненко, Олексій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – програмно-інформаційний комплекс, що включає блоки формування баз даних за результатами діагностування готівкового рухомого складу АТП, довідкові відомості про автомобілі, трудомісткості всіх операцій ТО і ПР, сигналізатор стану автомобілів і програму оптимізації ТО і ПР. Мета дослідження – мінімізації трудових і матеріальних витрат на проведення технічного обслуговування і поточного ремонту автомобілів. Метод дослідження – аналітичні дослідження динамічної системи ТО і ПР на основі вбудованого діагностування, при якій здійснюється безперервний контроль над технічним станом автомобіля. В дипломній роботі наведено схему технологічного процесу. Проведено аналіз ефективності елементів цільової функції динамічної системи ТО і ТР, а також аналіз результатів розрахунку ефективності впровадження динамічної системи ТО і ПР на автопідприємствах.
Keywords: ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ; АВТОМОБІЛЬ; ПОТОЧНИЙ РЕМОНТ; ПРОГРАМНО-ІНФОРМАЦІЙНИЙ КОМПЛЕКС; ДИНАМІЧНА СИСТЕМА; АВТОПАРК