Використання базальтопластикових та склопластикових матеріалів в будівництві - Десятник, Роман Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі зібрано матеріал про композитні матеріали (склопластики та базальтопластики) які на теперішній час використовують при будівництві штучних споруд, у тому числі пішохідних мостах. Наведені їх фізико-механічні характеристики та стійкість до зовнішніх впливів, які важливі для проектування споруд з цих матеріалів. Наведено досвід впровадження склопластикових профілів у будівництві пішохідних мостів у світі.
Keywords: склопластики; базальтопластики; композитна арматура; склопластикові профілі; пішохідні мости