УДОСКОНАЛЕННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ РУХУ ДЛЯ ЗАДАЧІ КЕРУВАННЯ ПІДЙОМНО-ТРАНСПОРТНИМИ МАШИНАМИ - Григоров, О. В.; Окунь, А. О.; Григоров, О. В.; Окунь, А. А.; Hryhorov, О.; Okun, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Стаття присвячена удосконаленню математичної моделі руху системи «візок–вантаж» у задачі керування кабельним краном. Отримані рівняння руху можуть бути використані для побудови фазових траєкторій системи «візок–вантаж» та для знаходження керування кабельним краном.
УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МАТЕМАТИЧЕСКОЙ МОДЕЛИ ДВИЖЕНИЯ ДЛЯ ЗАДАЧИ УПРАВЛЕНИЯ ПОДЪЁМНО-ТРАНСПОРТНЫМИ МАШИНАМИ
IMPROVEMENT OF THE «CARRIAGE-CARGO» SYSTEM MOTION MATHEMATICAL MODEL FOR SOLVING THE PROBLEM OF LIFTING AND TRANSPORT MACHINES CONTROL
Keywords: кабельний кран; система «візок–вантаж»; керування; демпфірування коливань; підйомно-транспортні машини; кабельный кран; система «тележка–груз»; управление; демпфирование колебаний; подъёмно-транспортные машины; cable crane; «carriage-cargo» system; control; oscillation dumping; lifting and transport machines; wind resistance; operation cycle; 621.86