Створення цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин на ділянці км 128+601 – км 132+200 - Мошак, Василь Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин на ділянці км 128+601 – км 132+200. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин на ділянці км 128+601 – км 132+200 у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації за літературними джерелами, нормативною і довідковою літературою. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано: опис технічної характеристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, камеральну обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмі AutoCAD Autodesk Civil 3D, створення топографічного плану та профілів за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; автомобільна дорога; цифрова модель рельєфу; поверхня; цифрова модель ситуації; цифрова модель місцевості; топоплан