Розробка SCADA/HMI технології створення тренажера для підготовки оператора асфальтобетонних установок - Гриценко, Костянтин Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження - процес розробки SCADA/HMI технології створення тренажера для підготовки оператора асфальтобетонних установок. Предмет дослідження- моделей вибору SCADA системи з використанням нечіткої математики. Метою роботи є покращить якості розробки SCADA/HMI технології створення тренажера для підготовки оператора асфальтобетонних установок, за рахунок розробки моделей вибору SCADA системи з використанням нечіткої математики. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі: – провести аналіз існуючих SCADA-систем; – провести аналіз технології створення тренажера підготовки фахівця; – провести вибір критеріїв оцінки SCADA-систем; – провести аналіз методів прийняття рішень в умовах нечіткої інформації; – розробити модель вибору SCADA-системи з використанням нечітких критеріїв.
Keywords: автоматизовані системи управління технологічними процесами; SCADA-системи; нечіткі критерії