Удосконалення технології діагностування форсунок бензинових систем впорскування - Кушнір, Віталій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси у системах впорскування палива. Мета роботи – удосконалення методики діагностування електронних паливних систем автомобілів. Метод дослідження – аналітичні дослідження. В даній дипломній роботі розглядаються проблеми дослідження методів і засобів діагностування електронних систем впорскування палива в бензинових двигунах. В роботі описуються пристрій електронної частини і основні елементи архітектури програмного забезпечення сучасних систем, проведено аналіз систем впорскування палива та її окремих елементів, зазначені основні вимоги до елементів системи та приведені приклади найбільш поширених у наш час систем управління двигуном. Далі розглядаються основні принципи діагностування електронних систем впорскування та прилади, які використовуються для цієї діагностики, наведені приклади осцилограм отриманих при діагностуванні паливних форсунок. Результати дипломної роботи можуть бути використані для удосконалення методики діагностування паливних систем сучасних автомобілів.
Keywords: бензинова система впорскування; форсунка; система запалювання; датчик