Тракторний дизель потужністю 135 кВт на базі двигуна 6ЧН11/12,5 - Хільковець, Павло Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – тракторний дизель. Мета проекту – розробка тракторного дизеля потужністю 135 кВт. Поліпшення показників робочого процесу. На базі двигуна 6ЧН11/12,5 спроектований дизель номінальною потужністю 135 кВт. Обґрунтовано конструктивні й режимні параметри дизеля. Виконано розрахунки робочого процесу, динаміки, міцності поршневої групи. Проведене економічне обґрунтування проекту. Проаналізовано питання охорони праці й навколишнього середовища. В проекті обґрунтовано заходи щодо покращення показників робочого процесу дизеля.
Keywords: дизель; трактор; робочий процес; динамічний розрахунок; міцність; показники; паливоподача