Удосконалення організаційно-методичних засад обліку і аудиту доходів від реалізації послуг підприємства - Тонконог, Катерина Григорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі обґрунтовано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і аудиту доходів підприємства від реалізації послуг; проведено аналіз фінансового стану досліджуваного підприємства; розроблено загальні рекомендації щодо вдосконалення організації бухгалтерського обліку доходів підприємства від реалізації послуг та конкретизовано їх зміст для підприємств автотранспорту, зокрема, надано пропозиції щодо вдосконалення документування і первинного обліку доходів від надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів; запропоновано методику внутрішнього аудиту доходів від автотранспортних послуг. Результати дослідження спрямовані на поліпшення обліково-аналітичної роботи на цій ділянці обліку, що сприятиме підвищенню ефективності облікового процесу й, відповідно, достовірності і надійності інформаційно-аналітичних даних для прийняття управлінських рішень їх користувачами.
Keywords: автотранспортне підприємство; бухгалтерський облік; внутрішній аудит; документування; дохід; дохід від реалізації; організація обліку; послуга; регістр обліку