Автоматизована система для вибору ресурсозберiгаючої технологiї вантажного термiнала iз системою пiдтримки рiшення - Шраменко, Наталя Юрiївна (My University, 2014)
1. Автоматизована система для вибору ресурсозберігаючої технології вантажного термінала, яка містить автоматизовані робочі місця диспетчера логістичного центру термінала, операторів термінала, що з'єднані між собою засобами зв'язку, яка відрізняється тим, що має блок моделювання та блок підтримки рішення, встановлені на кожному автоматизованому робочому місці диспетчера логістичного центру вантажного термінала, які призначені для вибору ресурсозберігаючої технології обробки вантажопотоку на терміналі та взаємоузгодження дій операторів окремих зон термінала з використанням даних, що надходять і заносяться у базу даних блока вхідної інформації автоматизованого робочого місця диспетчера логістичного центру вантажного термінала, при цьому проводиться формування множини технологій обробки вантажопотоку на терміналі, обчислююся витрати та загальний час виконання операцій по кожній з технологій із множини та вибирається найбільш прийнятна за критерієм, який передбачаємінімізацію витрат, пов'язаних з функціонуванням термінала, що враховують витрати на утримання та експлуатацію людських та транспортно-складських ресурсів: при обмеженні , де - витрати на утримання ресурсів, грн.; - витрати на експлуатацію ресурсів, грн.; - витрати на простої автомобіля в черзі в разі надходження надмірної кількості вантажу на термінал, грн.; - витрати, пов'язані з простоєм надлишкових ресурсів термінала в разі незначних обсягів вхідного вантажопотоку, грн.; - витрати на зберігання вантажу, грн.; - витрати, пов'язані з кожною не обслуженою тонною вантажу в разі нестачі ресурсів, грн.; - витрати, пов'язані з функціонуванням відділу митного оформлення. - час на повну обробку вантажу на терміналі та договірний час, год. 2. Автоматизована система за п. 1, яка відрізняється тим, що для отримання інформації про кількісний склад дрібнотоннажних автомобілів, транспортно-складських механізмів та наявного персоналу використано радіочастотні мітки для дистанційного зчитування, інформація з яких фіксується пристроями зчитування, розміщеними в місцях перетину меж окремих зон термінала. 3. Автоматизована система за п. 1 або 2, яка відрізняється тим, що для визначення часу виконання окремих технологічних операцій на терміналі в системі використовують пристрої вимірювання та контролю часу виконання технологічних операцій, які розміщуються в контрольних точках зон їхнього виконання, з використанням дротового або бездротового з'єднання.
Keywords: вантажi, характеристика