Транспортний засіб категорії L3. Розробка коробки передач та аналіз автоматизованих систем керування агрегатами трансмісії - Міхно, Ігор Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – транспортний засіб категорії L3. Мета проекту – аналіз мотоциклів-аналогів та маси проектованого транспортного засобу, розробка коробки передач транспортного засобу, створення 3D моделі та дослідження її аеродинамічних властивостей. Метод дослідження – математичне моделювання транспортного засобу категорії L3. В ході дипломного проектування був розроблений кресленник транспортного засобу категорії L3 та побудована 3D модель. За допомогою програмного забезпечення розраховано коефіцієнт обтічності транспортного засобу. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових транспортних засобів категорії L3.
Keywords: мотоцикл; коробка передач; ескізи; компьютерне моделювання; аеродинамічні властивості; коефіціент опору форми