Модернізація навантажувального робочого обладнання до трактора МТЗ-80 - Пивовар, Вадим Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – фронтальний навантажувач на тракторі МТЗ-80. Мета роботи – проектування навантажувального робочого обладнання. Метод дослідження – аналітично-графічний. Виконано огляд конструкцій фронтальних навантажувачів до колісних тракторів загального призначення основних світових виробників, розглянуто особливості навантаження робочого обладнання що встановлено на трактор МТЗ-80. Виконано вибір основних параметрів та здійснено розрахунок системи керування робочим обладнанням, виконано розрахунок на міцність стріли навантажувача. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво модернізованого навантажувача на тракторі МТЗ-80.
Keywords: навантажувач; модернізація; робоче обладнання; ефективність