Розробка системи залучення зарубіжних інвестицій для торгової фірми в умовах глобалізації - Горовий, Д. А.; Горова, К. О.; Пономаренко, О. І.; Gorovyi, Dmytro; Gorova, Kseniia; Ponomarenko, Olena (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
У статті розглянуті основні проблеми та перспективи залучення зарубіжних інвестицій для торгової фірми в умовах глобалізації. Проаналізовано статистичні данні, які відображають динаміку іноземних інвестицій. Визначено особливості залучення інвестицій саме торговельною фірмою. Об'єктом дослідження є системи залучення зарубіжних інвестицій на торговельне підприємство в умовах глобалізації. Предметом дослідження є розробка раціональних систем для залучення зарубіжних інвестицій на підприємство. Методичними засобами дослідження є аналіз, системний підхід, систематизація та узагальнення. В основу даного наукового дослідження входять економічні праці вітчизняних та закордонних авторів. Залучення іноземних інвестицій в Україні розглянуто на прикладі торгової фірми «Ашан». В роботі наведено SWOT-аналіз для визначення перспектив на приваблення більшої кількості інвесторів. Авторами запропоновані три схеми систем залучення інвестицій на торговельні фірми України.
Foreign investment attraction system development for trade company under globalization
Keywords: іноземні інвестиції; інвестиційна привабливість; інвестори; глобалізація; торгова фірма; розвиток; конкурентоспроможність; foreign investments; investment attractiveness; investors; globalization; trading company; competitiveness; 330.322.2:330.146