Формування системи логістичного сервісу оптового підприємства - Цзюньхао, Ян (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано і практично застосовано двоетапну методику оптимізації для обраного стратегічного напряму логістики сукупності ключових показників і комплексу логістичних послуг. По-перше, було показано принцип обґрунтування визначених під час формування політики обслуговування клієнтів у логістиці сукупності ключових показників (цільових показників оцінки логістичного сервісу та обмежень для його надання) оцінки виконання стратегічних напрямів діяльності логістики в оптових компаніях. По-друге, було продемонстровано, як зроблений вибір знаходить відображення в логістиці оптової компанії: від рівня стратегічного (побудова стратегічної карти підрозділу логістики та формування збалансованої системи показників логістики) до рівня операційного (виконання логістичних операцій у рамках реалізованих бізнес-процесів). По-третє, було запропоновано економіко-математичну процедуру визначення економічно обґрунтованого переліку логістичних послуг.
Keywords: логістика; логістичний сервіс; оптов компанія; система