Вирішення багатокритерійного завдання оптимізації шестеренного насоса методом досліджень простору параметрів - Лур’є, З. Я.; Панченко, А. І.; Соловйов, В. М.; Аврунін, Г. А.; Цента, Є. М.; Мороз, І. І.; Lurye, Z.; Panchenko, A.; Soloviov, V.; Avrunin, G.; Tsenta, Ye.; Moroz, I.; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Подано обґрунтування методу дослідження простору параметрів для постановки і вирішення завдання багатокритерійної оптимізації шестеренного насоса з зовнішнім зачепленням з урахуванням габаритного розміру, робочого об’єму, товщини зуба біля вершини та коефіцієнта перекриття.
Solution of the multi-criteria problem of optimization of a gear pump by the method of research of the space of parameters
Решение многокритериальной задачи оптимизации шестеренного насоса методом исследований пространства параметров
Keywords: шестеренний насос; багатокритерійна оптимізація; метод дослідження простору параметрів; gear pump; multicriteria optimization; parameter space research method; шестеренный насос; многокритериальная оптимизация; метод исследования пространства параметров; 621.225; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.26