Підвищення ефективності роботи механізму пересування баштового крана - Третяк, Катерина Ігорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломна робота присвячена питанню модернізації баштового крана. В роботі запропоновано підвищення продуктивності роботи баштового крана за рахунок збільшення швидкості його пересування, а також зменшення часу для переходу на криволінійні ділянки шляху.рекомендації для зниження вібрації, які можна легко використати на практиці, проведено аналіз практичного матеріалу для вирішення поставленої задачі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації вузлів та агрегатів дорожніх машин, з урахуванням системи вимірювання параметрів вібрації. Розраховано економічний ефект від використання розглянутої системи вимірювання.
Keywords: баштовий кран; механізм пересування; колесо ходове; продуктивність; швидкість