Дослідження зміни якості антифризу при експлуатації автомобілів (на прикладі Volkswagen Golf VI) - Щербина, Даниїл Яковлевич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес зміни якості антифризу при експлуатації автомобіля. Мета роботи – дослідження зміни показників якості та електропровідності антифризу, що дозволить підвищити ефективність експлуатації автомобілів оптимізацією строків заміни антифризу. Метод дослідження – лабораторні й експлуатаційні випробування із застосуванням апробованих методик, встановлених відповідними ДСТУ. Розглянуто систему охолодження ДВС автомобіля Volkswagen Golf VI. Виконано аналіз існуючих антифризів, їх фізико-хімічних властивостей та нормативних документів визначення якості. Приведені методи визначення якості охолоджуючих рідин та їх класифікація. Приведені значення зміни електропровідності та показників якості антифризу автомобіля Volkswagen Golf VI.
Keywords: антифриз; охолоджуюча рідина; електропровідність; лужність; щільність; система охолодження автомобілів