Електромеханiчний спосiб перетворення кiнетичної енергiї в електричну з використанням мультиплiкатора - Гнатов, Андрiй Вiкторович; Аргун, Щасяна Валiковна; Дзюбенко, Олександр Андрiйович (My University, 2017)
Електромеханічний спосіб перетворення кінетичної енергії в електричну з використанням мультиплікатора, який включає переміщення ротора і статора один відносно одного у лінійному електрогенераторі, який відрізняється тим, що генерацію електроенергії здійснюють, коли ротор електрогенератора, виконаний у вигляді ротора електричної машини з неодимовими магнітами, обертається відносно своєї осі під дією рейки приводу електрогенератора через циліндричний мультиплікатор, що підвищує кутову швидкість обертання.
Keywords: електричнi машини; електротехнiка