Проектування дискового фрезерного обладнання для розробки міцних ґрунтів - Карташов, Євгеній Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Прискорення науково-технічного прогресу в будівництві визначає основні напрямки розвитку будівельної техніки з урахуванням загальних тенденцій розвитку машинобудування. В даній роботі розглянута можливість підвищення ефективності земляних робіт шляхом застосування нової конструкції робочого дискофрезерного органу для розробки міцних та щільних ґрунтів. Мета роботи – розширення технологічних можливостей трактора ЮМЗ - 6КЛ шляхом агрегатування його диско-фрезерним робочим органом з поворотною колонкою для розробки міцних та щільних грунтів. У кваліфікаційній роботі виконано наступні розрахунки: розрахунок силових параметрів дискового робочого органу, розрахунок гідроприводу механізму підйому, опускання і повертання робочого обладнання, розрахунок на стійкість. У роботі виконано техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: дискова фреза; механізму підйому; грунт; дисковий робочий орган; гідропривід